5 módszer a gyerek személyiségének alakítására – tapétával!

A kedvenc színek kiválogatásával vagy a gyermek saját műalkotásaiból származó tervek készítésével különlegessé tehetjük a gyerekszobát.

Leggyakrabban az otthonunk hangsúlyos területeit díszítjük feltünő tapétával, mint az étkező vagy a bejárat. De manapság a lakberendezők mesés mintákat, színeket és textúrákat használnak, hogy  minden szobát ekülönlwgesseé tegyenek otthonunkban, a gyerekek szobái pedig személyes kedvenceim.

Nem csak a tapéta lehet játékos, szép vagy hűvös, hanem arra is fel lehet használni, hogy személyre szabja gyermeke hálószobáját és tükrözze kreativitását. Olvassa el az ötféle módszert, hogyan használja a tapétát vagy posztert, hogy a gyerekek szobái személyes terekké válhassanak.

1. A tapéta vagy poszter tükrözi a gyermek kedvenc hobbiját.

Egy jó módja annak, hogy örüljön a gyermek, hogy a szobát valami olyasmivel díszítjük, amit nagyon szeret.  Legyen szó robotról vagy pillangókról, neki tetszeni fog. Javaslom, hogy aktívan vonjuk be a gyermeket a kiválasztási folyamatba. Ha valamiért nagyon lelkesedik, a tapétán is az fog neki tetszeni.

Fedjük be az egész szobát, vagy használjuk  a tapétát egy terület kiemelésére. Díszíthetünk egy falat kifejezetten azzal a céllal, hogy a gyerek érdeklődési körét vagy hobbiját bemutassuk.

Profi tip: Ha egy drámai mintázat túlságosan birtokolja a falakat, finomabb berendezést használhat, hogy kiemelje. A fekete-fehér tapéta a berendezés élénk színeit finomítja, és drámai hatást teremt a helyiségben. Itt egy fekete-fehér tapéta kifinomult háttérként szolgál a merész, színes gördeszkákhoz. Ráadásul ezek a falak évekig követni tudják a gyermek változó ízlését, így költséghatékony megoldás is lehet.

Fekete-fehér tapétákat a fuggonyfutra.hu.n is talál!
Fekete-fehér tapétákat a fuggonyfutar.hu.n is talál!

2. A tapéta a gyermek kedvenc színeiben és formáiban.

Csak a képzeletünk szabhat határt a lehetőségeknek, ha tapétáról van szó. Ha a gyermek rajongója a geometriai formáknak, mint a háromszögek és a csillagok, fontolja meg azt a sok játékos megjelenítési lehetőséget, amely során ezeket a formákat beviheti a szobába. Az egyetlen formából álló, egész szobát beterítő ismétlődés, mint ez a csillagmintázat, merész hatású lehet, de mégis lehetőséget hagy a színek kiemelésére az egész helyiségben. Ha van olyan dolog, amit anyaként megtanultam, az az, hogy a gyermek kedvenc színe a kedvenc fagylaltja. Ha ezt a színt használjuk, a gyermek azonnal sajátjának fogja érezni a hálószobáját.

Profi tipp:
Ha nem akarjuk a falakat tapétázni a nagy mintákkal, a bútorok, polcok belsejének díszítése is jó ötlet lehet.

Még több ismétlődő mintájú tapéta a fuggonyfutar.hu webáruházban!

3. A tapéta vászonként szolgálhat a gyermek műalkotásaihoz.

A Taylor és Wood művészek által tervezett Graham & Brown háttérképek nagyszerű hátteret nyújtanak gyermekének rajzának kiállításához, valamint arra, hogy gyermeke közvetlenül a kereten belülre fessen. Alternatívaként a tapéta a falra kitett családi fotók keretezéséhez is kiváló.  A műalkotás és a képek átváltoztathatók ezen az egyszerű fekete-fehér papíron, és sok lehetőséget kínálnak a megjelenés és a megjelenés sokoldalúságára. Szivaccsal is tisztítható, így könnyen törölheti a hibákat!

Egy másik lehetőség a Pop & Lolli színes papír tapéta, amely eltávolítható és újrahasznosítható szövetpapír. Ha mindent kiszínezett, egyszerűen távolítsa el a papírt és ragasszon egy másik lapot.

Profi tip: Ha van egy művész a családban, létrehozhat saját egyéni falburkolatot, amely színezhető falaként működik. A művész családtag vagy barát nagy felbontásban készítse el vonalrajzot, és küldje el egy olyan digitális nyomdába, amely a falburkolatokra szakosodott. A könnyen eltávolítható öntapadós papírok jól alkalmazhatóak ehhez.

Képkeret mintás tapéták a fuggonyfutar.hu webáruházban!
Képkeret mintás tapéták a fuggonyfutar.hu webáruházban!

4. A tapéta a gyermek saját műalkotását is megjelenítheti

A digitális nyomatok technológiájának fejlődésével nagyban leegyszerűsödött a tapéta tervezés és kivitelezés folyamata. Akár otthonunkban is elkészíthetjük a saját szobánk tapétáját vagy poszterét, ha van egy grafikus ismerősünk, csak adjuk neki oda gyermekünk egyik saját művét és ő pillanatok alatt dekoratív poszterré vagy tapátává varázsolhatja, amit poszernyomtatóval ki is printeltethetünk. Természetesen az egész falat beborító mintáknak visszafogottnak kell lennie, hogy ne legyen ravaró a gyerek szemének, de egy-egy falfelületet akár egészében is díszíthetik a színesebbnél színesebb, dekoratív és személyes gyermek műalkotások.

Disney poszterek és falmatricák a Függönyfutárnál!
Disney poszterek és falmatricák a Függönyfutárnál!

5. Egy megfelelő tapéta a gyermek képzeletét is felélesztheti

Gyermeke rajong a kalózos témájú mesékért, vagy oda van a Csillagok Háborújáért? Egy szobát megfelelő bútorokkal és tapétával igazi őserdővé vagy úrhajóvá változtathatunk. Ezzel felébreszthetjük a fantáziát, fantasztikus történetek fognak még ebben a helységben születni!

Grafikus mintájú tapéták a Függönyfutárnál!
Grafikus mintájú tapéták a Függönyfutárnál!

Comments are closed.