Függöny a fűtőtest fölött

Ha van fűtőtest a lakásban, akkor az esetek többségében az bizony az ablak alatt van. Ami akkor okoz gondot, ha az ablakra függönyt szeretnénk tenni. Nyáron még csak-csak rendben van a dolog, főleg, ha a függöny a radiátor előtt van – legalább eltakarja. De mi a helyzet télen? Vagy rövid függönyt teszünk fel (ami számomra nem túl esztétikus és nem elegáns), vagy a hosszút mindenféle módszerekkel és eszközzel felkötjük, csipeszeljük, csomózzuk – hiszen egy sötétítő függöny például nagyon erősen lefogja a fűtőtest teljesítményét. Ennek eredménye képpen az év felében nem szép az ablak. Íme pár ötlet, hogyan hidalhatjuk át ezt a problémát:

lapfuggony5

Római roló:

Ma már nagyon sokféle anyagú és színű rolót vásárolhatunk és csináltathatunk. Szerintem a legesztétikusabb a textilből készült római roló –  amit készíttetthetünk az általunk vágyott textilből is. Dekorral is feldobhatjuk, pl. masnikkal, dísz zsinórozással, stb.

raffrolo-115

Lapfüggöny:

Mostanában divatos az úgynevezett lapfüggöny is, ami kis csíkokból, sávokból álló feszített függönyt jelent. Szabadon mozgathatjuk, elhúzhatjuk egy mozgató szerkezet segítségével.

20(3)

Panoráma függöny:

Különböző sítlusú panoráma függönyöket is vásárolhatunk, van ami direkt erre a célra készült modell, van amit több darabból szabnak az ablakra, mindenesetre fényáteresztő függöny esetében talán elegánsabb megodás a függöny felkötésnél.

nylon_fuggony_uj_ertelme

 

Comments are closed.