Mi lesz a divat 2018-ban? Hát ez!

Az újévi fogadalmak után annak is elérkezettnek létszik az ideje, hogy előre tekintsünk, mi is lesz a trend az előttünk álló évben? Milyen színek és stílusok fogják inspirálni a tervezőket? Mi az amit elfelejthetünk?

Ime a 7 legvalószínűbb jóslat, kérjük komolyan venni….

1. Vissza a természethez

Az organikus trend folytatódik és ebben ez évben egyeduralkodóvá válik. A természeti motívumok mindenhol visszaköszönnek,  virágmotívumok, természetes fa anyagok, műszőrmék és földszínek folrmájában.

Ez egy takarékos divatirányzat, mivel a kézműves, újrahasznosított anyagok tárgyak kerülnek előtérbe, egyszerűbb életmódot ábrázolva a dekorációkban. Tudatosabbá vált a fenntarthatóság, és ahogy az életünk egyre gyorsul és a technológiára összpontosít, még inkább vágyunk arra, hogy újból csatlakozzunk a természeti világhoz. Semleges födszíneket használ, valamint olyan textíliákat, mint a vászon, a pamut és a fa. homely-ideas-8-natural-living-room-design-herbal-living-healing-pinterest-biel

2. Zöld lomb stílus

A zöld erdő sosem megy ki a divatból. A legjobb dolog ebben a stílusban, hogy könnyűotthonunkban megjeleníteni; a növényeket könnyű beszerezni és áruk is kedvező, így bárki vihet egy kis zöldséget otthonába anélkül, hogy bankot kelljen rabolnia hozzá. Légy kreatív a növényekkel, különböző színű edényekben, kosarakban vagy vödörben helyezd el őket. Fontold meg a falburkolatokat és a lógó borostyánokat, hogy a zöldterületet a tér különböző szintjein is be tudd vezetni. A stílus a tényleges növények használata nélkül is képviselhető; botanikai nyomatok és zöld árnyalatok is megjelenhetnek bútorokon, műalkotásokkal és kiegészítőkkel. 4572544-green-room-interior-design-wallpapers

3. Vörös tónusok

A világos vörös nagy szerepet játszott 2017-ben a tervezési trendekben, de jövőre számíthatunk az árnyalat visszafogottabb változataira. A piros színek közé tartoznak a terrakotta, a bogyósgyümölcs, a tégla és a púderrózsaszín, amelyek az asztalon plédául sokkal kifinomultabban és elegánsabban mutatnak. A piros természeténél fogva energizálja, izgatja érzelmeinket és cselekvésre inspirál minket. Ha ezt a színt hozzod otthonodba, számíthatsz arra, hogy a hely sokkal melegebb és pozitívabb lesz.
A különböző tónusok érdekes kombinációit nagy felületeken is bátran használhatjuk.

de3b4178a47d3fede79b0bfde047901e--red-painted-walls-paint-walls

4. Meghittség

A 2018-as év a melegségről és a kényelemről szól. Alakítsunk ki kényelmes sarkokat, gyengén megvilágított zugokat és használjunk rengeteg vastag kötött takarót. Ezek a hangulatos területek ösztönöznek a kikapcsolódásra, a család és a barátok élvezhetik otthona kényelmét. Ezt az otthonos irányzatot a többi helységbe is becsempészhetjük néhány kulcsfontosságú hozzávalóval; plüss szövetek, hangulatvilágítás és gyertyák segítenek létrehozni a megfelelő környezetet, a kézműves és nosztalgikus elemek pedig egyedi személyiséget kölcsönöznek otthonodnak.

images-13

5. Greige

A szürke és a bézs stílusos keveréke valódi kedvenc lesz 2018-ban. A szürke szépsége az, hogy egyidejűleg képviseli a meleget és a hidegséget, széleskörű dekorációs témák alapja lehet és kiegészíti a különböző színeket és textúrákat. A Greige tökéletes lágyítást ad sok palettának, beleértve az ásványi ékkövek színeit, a pávakéket, a mustárt és az okkert. Nyugtató és finom természetű, ez egy nagyszerű megoldás a merészebb árnyalatok finomítására.

6. Tapéta

A tapéta újjáéledt. A természetben ihletett minták és geometrikus nyomatok keverednek rajtuk. A háttérkép többé nem korlátozódik egy falra, láthatjuk, hogy a merészebb, erőteljesebb hatás érdekében egyre jobban kúszik a terekbe. Keverd össze a színeket és a nyomatokat, hogy több izgalmat láss a térben, és ne félj szokatlan kombinációval játszani. Igaz hogy 2018 a természetes, földbe öltözött belső terek éve, de még mindig lehetünk merészek és kísérletezők is.

715KvorckkL._SY355_

7. Ablakok

2018-ban sokkal nagyobb hangsúlyt kap a textíliák szerkezete és hatása. Arra számíthatunk, hogy az ombre színhatást a bútorokban is viszontláthatjuk, rengeteg tapintható szállal és fémbevonattal. Teljes hosszúságú, padlóra lógó, mennyezetre szerelt függönyök elegáns megjelenést kölcsönöznek. Figyeljük meg, hogy a függönykarnisokat is jobban kihasználják, és az emberek végre megértik ennek az ablakdíszétő alkatrésznek a fontosságát. Miközben a takarékosság fontos szerepet játszik a 2018-as tendenciákban, a lakástulajdonosok továbbra is szeretnének több pénzt befektetni a kiváló minőségű és hosszú élettartamú termékekbe, ezért az egyedi redőnyök, függönyök és római rolók népszerűek lesznek.

Comments are closed.