6 népszerű lakberendezési stílus a 2018-as Las Vegas-i Téli Vásáron

A Las Vegas-i téli vásár 2018. január 28-február 1.ig tart és 40 helyszínen több, mint 4200 féle lakberendezéssel foglalkozó tervezőt, céget és termékeit vonultatja fel.

Most bemutatjuk a 6 legnépszerűbb stílust, színvilágot és anyagot, ami ebben az évben biztosan menőnek fog számítani.

Az alábbiakban Shannon Ggem belső építész ajánlatait mutatjuk be, aki az egész Egyesült Államokat járja csapatával, a fellelhető legjobb termékeket és legdekoratívabb stílusokat keresve.

1. Bútor: Íves kanapék

A kanapék karfájában vagy akár egész hátrészében megjelenő hangsúlyos ívek nagyon dekoratívvá és kényelmessé teszik ezeket a megszokott, minden lakásban fellelhető bútorokat. Olyan, mintha egy nagy ölelést szeretne neked adni! És milyen jól teszi, hiszen egy jó kanapé célja pont ez, hogy kényelmet, megnyugvást adjon a gazdájának.

Ezeket a kanapékat sokszor természetes szövettel borítják és fa betéteket kapnak, hogy még egyszerűbb, de egyben kifinomult érzést keltsenek.

Helyezzük őket egy franciaágy végébe, vagy kombináljuk őket kicsi szögletes asztallal, hogy megteremtsük a formák kontrasztját.

Íves formák, természetes anyagok
Íves formák, természetes anyagok

2. Stílus: A múlt század közepe klasszikussá válik

Kifinomultan kivitelezett és jól tervezett elemek formájában jelennek meg a mult század 50-es 60-as éveinek design stílusai, mint a minimalista és industrial stílusjegyek a nagy, leegyszerűsített vonalakkal és lekerekített sarkokkal. Ezek a bútorok elég egyszerűek ahoz, hogy bármilyen stílusú térben megállják a helyüket. Keverhetjük a modern elemeket a klasszikus stílussal is. Ebben az esetben használjunk hasonló színeket, hogy a formai elemek különbségét összefésülhessük.

A kalszikus forma, ami mindenkez illik
A kalszikus forma, ami mindenkez illik

3. Fém: Fekete arannyal vagy bronzzal

Egyszerű vonalvezetésű bútorokban és dekorációkban, például világítótesteken jeleníthető meg legjobban e két szín összhatása.
Klasszikus vagy múlt század közepi stílusoknál is jól mutatnak ezek a színek, akár kis részletekben megjelenítve.

Fekete-arany, az örök sláger
Fekete-arany, az örök sláger

4. Szín: Pasztell árnyalatok

A halk, csendes árnyalatok, mint a babarózsaszín, púderszín, tengerszín, menta, levendula, babakék színek használata jellemző a díszpárnákon, függönyökön, tapétán.

A tervezők kimosták a színeket a munkáikból. PÉldául a Lila poros levendula lett, a zöld halvány tengerzöld, a kék pedig búzavirágszínű. Olyan lágy és csinos, de a fiatal nagyvárosiak oda vannak érte.
Ez a szinvilág a tökéletes eszköz arra, hogy kifinomult hangulatot keltsünk, mégis játékosak maradjunk.
Ezek  a lágy árnyalatok semlegesen hatnak, mégis hangsúlyokat lehet velük elhelyezni a térben.
Megfelelő színpárosítással és izgalmas felületekkel kombinálva kifejezetten kifinomult hatást lehet  kelteni. Például egy hálószoba azzal együtt maradhat nyugtató hatású, hogy mégsem lesz unalmas, színtelen.

Pasztell árnalatú textilek kifinomult, mégis játékos stílusról árulkodnak
Pasztell árnalatú textilek kifinomult, mégis játékos stílusról árulkodnak

5. Szín: Sáfrány

Sokféle sárga árnyalat jelent meg a kiállításon, de mind közül a sáfrány fűszernövény színe volt a leghangsúlyosabb, textileken, lámpákon, bútor kárpitokon, padlóburoklatokon és tapétán is megjelent.
Sok változatát láthatjuk a sárgának, mint hangsúlykeltő kiegészítő színnek. Poros sárga, mustársárga, sáfrány sárga.
A sárga a legmelegebb és legvilágosabb szín, a lilák és kékek ellentéte. Csak helyezz el egy sárga párnát vagy lámpát és máris csempésztél egy kis életet a térbe.

Ki ne venné észre ezt az üzletet? Te meg tudnád állni hogy bemenj szétnézni?
Ki ne venné észre ezt az üzletet? Te meg tudnád állni hogy bemenj szétnézni?

6. Anyag: Gyöngyörű faerezetek

Fényesre polírozott faerezetek, tükröződő felületekkel teszik izgalmassá az asztalokat és tárolókat. Amíg a múltban inkább a fa anyagára tevődött a hangsúly, most inkább a szín és mintázat a fényes és matt felület kombinációja teszi érdekessé a berendezést.

A fa színei és mintázatai textileken is kiválóan használhatók. Keresd webáruházunkban!
A fa színei és mintázatai textileken is kiválóan használhatók. Keresd webáruházunkban!

 

 

 

 

Comments are closed.