fényáteresztő függöny kezelési útmutató poszter

Fotóposzter a nappaliba – csináld magad!

Unalmas az üres fal látványa? Szeretnéd behozni a természetet a lakásba? Szeretnéd igazi pihentető, feltöltődést nyújtó hellyé varázsolni a lakásodat? A Komar fotóposzterei változatos mintakínálattal teremtenek hangulatot a legkülönbözőbb ízlésnek megfelelve.
A Függönyfutár webáruház kínálatában sokféle Komar fotóposztert találsz a teljes falat beborító mérettől az ajtóposzteren át a kisebb dekorációs elemekig.

Mire lesz szükségem a Komar fotóposzter felhelyezéséhez?

Ha rászántad magad, hogy felimátkozd a faladra a posztert, a következő eszközökre lesz szükségesd:
1. Egy vödör, a ragasztó keveréséhez és egy keverőeszköz.
2. Tapétázó henger és hengerező tálca a ragasztó felhordásához.
3. Simítóeszköz és snitzer a légbuborékok kitolásához.
4. Mikroszálas törlőkendő a ragasztómegfolyások letörléséhez.
5. Egy kisebb létra, ami különösen akkor szükséges, ha teljes falat borító posztert teszünk fel.

+1 Idő és türelem

Hogyan kezdjek hozzá?

Mérjük ki pontosan a poszter helyét!

1. Először is, győződjünk meg arról, hogy a fal egyenletes, tiszta és pormentes.
2. Mérjük ki pontosan a poszter helyét. Ezt úgy tehetjük meg legkönnyebben, hogy lemérjük a fal teljes méretét.
Vegyünk egy példát. Esetünkben egy nappali szoba falára szeretnénk feltenni a Vasárnap nevű 4 részes vlies alapú posztert, ami 368×248 cm-es méretű. A falunk mérete 490×260 cm.
Mérjünk le 5 cm-t a plafon mentén és jelöljük be végig a poszter felső szélének helyét. Alul fog maradni egy 7 cm-es szegély.
Ahhoz hogy a poszterünk középre kerüljön, mérjünk a bal és a jobb széléről is befelé egy 60 cm-t.

3. Bontsuk ki a posztert a csomagból és terítsük ki a földre

3. Bontsuk ki a poszterünket a csomagból és terítsük le a lapokat a földre, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a részek a megfelelő sorrendben fognak a falra kerülni.
4. Keverjük be a tapétaragasztót a leírásnak megfelelően. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós. Ezt  úgy tudjuk elérni, hogy a port az üres vödörbe szórjuk és fokozatosan keverjük hozzá a vizet, folyamatos keverés mellett. Keverhetjük kézi habverővel is, vagy speciális festékkeverő eszközzel. Hagyjuk a ragasztót egy kicsit állni, mielőtt hsználjuk.

Vigyük fel a hengerrel a ragasztót arra a negyedre, amit először fel szeretnénk helyezni.

5. Kenjük be a teljes felületet egy vékony réteg ragasztóval és hagyjuk megszáradni. Így a fal nem fog sok ragasztót magába szívni.
6. 4 részes poszter esetében kezdjük a felhelyezést a bal felső résszel. Vigyünk fel ragasztót erre a negyedre legalább 1/2 cm vastagságban. Ne várjunk sokat a felhelyezéssel, mert a ragasztó hamar megszárad, főleg meleg időben.

Illesszük a poszert a helyére

7. Tekerjük fel a posztert úgy, hogy balról jobbra tekeredjen le. Illesszük a bal felső sarkát és a bal oldalát a helyére, simítsuk el egy tapétázó gumihenger agy egy mikroszálas törlőkendő segítségével, majd folytassuk a felhelyezést a poszter folyamatos letekerésével. Az elsimítást gyors, határozott mozdulatokkal végezzük, a saroktól 45 fokos szögben lefelé és felfelé. Miután az egész poszter a helyén van, simítsuk ki a légbuborékokat és a felesleges ragasztót a poszter alól a simítóeszköz segítségével.
Figyeljük a falat oldalról, súrló fényben, hogy minden puklit meglássunk. Amint száradni kezd a ragasztó, újabb puklik jelenhetnek meg és fel is fújódhat a poszterünk. Ebben az esetben jobb, ha azon a területen snitzer segítségével egy kis lyukat ejtünk és azon próbáljuk meg kitolni a levegőt.

Figyeljünk, hogy a részek szélei pontosan illeszkedjenek

8. A részek összeillesztésénél arra figylejünk, hogy a széleknél a minta pontosan illeszkedjen és ne legyen átfedés a két rész között. Ha szükséges, egy ecsettel vigyünk fel a szélekre még plusz ragasztót, hogy biztosan jól tapadjon a falhoz.
9. Töröljük le a ragasztó megfolyásokat a poszter felületéről és a szélekről, mert a falon foltot hagy a megyszáradt ragasztó. Vizes ruhát is használhatunk erre a célra.

A vlies alapú poszterek felhelyezése sokkal egyszerűbb, mint a papír alapú változatoké.
A papír alapú posztereknél a posztert kell beragasztózni és nem a falat. Eltávolításuk is sokkal körülményesebb, mint a vlies tapétáké. A vlies poszterek ára magasabb, ezt érdemes figyelembe venni a döntésnél.
Egy jól megválasztott poszter nagyon fel tudja dobni a szobát. Ha tanácsra van szükséged, fordulj ügyfélszolgálatunkhoz!

 

About the author

Árvai Katalin