fényáteresztő függöny lakberendezés sötétítő függöny

Ramon – bársonyos jacquard sötétítő függöny

A Ramon egy praktikus sötétítő és dekor függöny. Bársonyos felületű, jacquard szövéssel készült minőségi anyag.  Ágytakarónak, kanapé és fotelhuzatnak, díszpárna huzatnak is megfelelő, könnyen kezelhető.

Minta nélküli anyag, jól illik bármihez

Bármilyen színben harmonizáló mintás anyagot, tapétát remekül párosíthatunk hozzá.

Anyaga: jacquard

A minta a szövéskor kerül a függöny anyagba, tehát nem utólag nyomják rá. A korábban a súlyosabb lakástextileknél használt mintázási mód ma már a könnyű dekorációs függönyök készítésénél is általánosan elterjedt megoldás. 30 celsius fokon mosható, vasalást kevésbé igényel.

280 cm-es, “forgatható” anyag

Ebből az anyagból bármekkora belmagasságú helyiségbe lehet függönyt varrni. Amennyiben a függöny igényelt magassága nem haladja meg a 270 cm-t, akkor a karnisszélesség és a választott ránc sűrűség (anyagbőség) határozza meg a függöny árát, ellenkező esetben a szövetből annyiszor szabjuk ki az igényelt magasságot, ahányszor azt a karnisszélesség megkívánja, majd ezeket az anyagdarabokat varrással egybe kell toldani. Ez a varrás nem látszik, mert a ráncolásban el lehet bújtatni, így a függöny esztétikus, egységes képet ad.

Egységtömeg: 232 g/m2

Anyagösszetétel: 100% poliészter

Tisztítási útmutató:

 

 

A függönyFutár webáruházban számos színváltozata kapható:

A Ramon anyag színválasztéka a Függönyfutár Webáruházban

A tört fehér és bézs szín kellemes melegséget kölcsönöz szobánknak

Ez a meleg, természetes színárnyalat remekül mutat bármilyen térben, otthonossá, meleggé változtatja szobánkat. A bézs, tört fehér színű sötétítő anyagokhoz általában az ekrü, bézs, kék, lila, türkiz, rózsaszín, zöld, narancs és szürke színű fényáteresztő függönyök illenek legjobban.

Hozzá illő fényáteresztők például:

Amelie – Fehér alapon, cafe latte, csíkos sablet függöny

 

Üni – Halványbarna sable fényáteresztő függöny, 290 cm

A barna és terrakotta szín a föld, a kitartás és kifinomultság jelképe

A barnákat a kényelem és melegség kifejezésére használhatjuk. Élénk, gazdag árnyalatok alkalmazásával luxust és finomságot sugallhatunk.A barna, terrakotta színű sötétítő anyagokhoz általában a bézs, ekrü, sárga, fehér, színű fényáteresztő függönyök illenek legjobban.

Semleges és elegáns szürke

A szürke semleges és elegáns. Stabilitást képvisel. Bármely élénk színnel jól kombinálható, de azt ne vigyük túlzásba. A szürke színű sötétítő függönyöket bátran párosíthatjuk bármely élénk színű fényáteresztő anyaggal.

Hozzá illő fényáteresztők például:

 

 

Amelie – Fehér alapon ezüst csíkos sable függöny, 300 cm

Fehér, sűrűn szövött csíkos jacquard függöny, 300 cm

Hozd közel a természetet a zöld szín segítségével!

A zöld szín a természet fisseségét, harmóniáját, az újrakezdést és az egészséget szimbolizálja.  Használjuk a konyhában és a közösségi terekben. A zöld színű sötétítő anyagokhoz általában a tónusában hasonló zöld, rózsaszín, bézs, ekrü és fehér színű fényáteresztő függönyök illenek legjobban.

Hozzá illő fényáteresztők például:

 

Amelie – Fehér alapon türkizzöld, szürke csíkozott sable függöny, 300 cm

Mezei virágos, madaras, nyomott mintás voile függöny, ólomzsinóros, 290 cm

Békés hangulatot varázsolhataz otthonodba kék szín használatával!

A kék szín a hűvös vízre emlékeztet. Az égszínkék elősegíti a nyugodt alvást. Az élénk türkiz a fürdőszobákban használatos. A tengerészkéket kifinomult hangsúlyszínként, kiemelésre használhatjuk. A kék színű sötétítő anyagokhoz általában a kék, rózsaszín, sárga, ekrü, bézs és fehér színű fényáteresztő függönyök, illenek legjobban.

Hozzá illő fényáteresztők például:

 

 

Üni – Acélkék sable fényáteresztő függöny, 290 cm

Vízszintes, kék csíkos fehér sable függöny, 300 cm

Egy szenvedélyes és életteli vörös az Te otthonodat is vonzóvá varázsolja!

Étkezőkben a vörös színárnyalatok növelik az étvágyat és a beszélgetőkedvet. A bordó, vörös színű sötétítő anyagokhoz általában a piros, zöld, bézs, ekrü, fehér és szürke színű fényáteresztő függönyök illenek legjobban.

Hozzá illő fényáteresztők például:

Cintia – Nyomott vörös virágmintás voile függöny, 295 cm

Hastings – Krémszínű alapon rózsaszín és bordó hosszanti csíkos, szőtt, nyírt sable függöny

Teremts vidám hangulatot otthonodban sárga és narancs színnel!

Egy sárga színárnyalat motiváló hangulatot ad a helyiségnek, segít fenntartani a jókedvünket. Vidámságot visz a gyerekszobákba, hálószobába és játszószobákba. Használhatjuk a konyhában, hogy energiával töltődjünk fel. Különösen alkalmas északi fekvésű szobákba. A hűvös, semleges szürkék remek ellentéte. Használjuk bátran kiemelésre és hangsúlykeltésre. A sárga színű sötétítő anyagokhoz általában a fehér, sárga, ekrü, bézs színű fényáteresztő függönyök illenek legjobban.

Hozzá illő fényáteresztők például:

Liverpool – Sárga színű batiszt függöny, 180 cm

Fehér alapon sárga virágmintás jacquard függöny , 290 cm

About the author

Árvai Katalin